Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ.....

Υποβρύχια - Ναυπηγεία: Ένα αιχμηρό άρθρο για το "στημένο" πολιτικό παιχνίδι που παίζεται

Image  
 «Έλα της θάλασσας θεριό 
και του Πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη Χώρα».

Το κλείσιμο της Βουλής αιφνιδιαστικό και απροειδοποίητο το μόνο που κατάφερε ήταν ένα. Να προκαλέσει ένα νέο κύμα καχυποψία των πολιτών προς τους πολιτικούς και την πολιτική. Και αυτό είναι και δυσάρεστο και επικίνδυνο. Η υπόθεση των Ναυπηγείων και των υποβρυχίων που απασχολεί την Δικαιοσύνη και η αποστολή του φακέλου της υπόθεσης στη Βουλή που έκλεισε ...ένα 24ωρο πριν αυτός φθάσει στο Σύνταγμα φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην συνδυαστούν και από τον τεευταίο πολίτη. 

Η αιχμηρότατη πένα του Κωνσταντίνου Φράγκου προσεγγίζει το θέμα όπως του αξίζει: Καυστικά και ωμά.

Διαβάστε το άρθρο του:


Αιδώς Αργείοι 

Του Κων. Φράγκου

Κακόν άρχεσθε υπό χερείονος
(Είναι κακό να σε κυβερνούν οι χειρότεροι)
Δημόκριτος

Δεν έχω τίποτε με τους Αργείους. Φρόντιζα από μικρός να τα έχω καλά μ’ αυτούς γιατί διέσχιζα το Άργος για να φτάσω στην πατρίδα μου, την Αρκαδία. 
Χρησιμοποιώ όμως αυτόν τον πανάρχαιο αφορισμό όταν θέλω να καταγγείλω απρέπειες και παλιανθρωπιές του «ευγενούς» πολιτικού κόσμου της λεγόμενης κλεπτομανούς συντεχνίας των πολιτικών και όχι μόνο. Ποτέ το επίπεδο της δεν ήταν χαμηλότερο, όπως σήμερα.

Το καταπληκτικό δίδυμο που μας κυβερνάει, δηλαδή οι Αντωνομπένηδες (τώρα προστέθηκε για να ενισχύσει το κύρος τους και ο «ανεξάρτητος» Αρχηγός υπό κόμματος, ο κ. Α. Λοβέρδος)έκλεισε αιφνίδια, χωρίς καν να ενημερώσει τους Αρχηγούς Κομμάτων, την Βουλή. Γιατί; Η απάντηση είναι εύκολη: Για να επιτύχει παραγραφή σκανδάλων. Πρωτοτύπησε; Όχι, δα. Επαναλαμβάνει την αισχρή μέθοδο προκατόχων του, παλαιότερων δημοκρατικών και λαϊκών Δυνάμεων. Κουκουλώστε ό, τι προκάνουμε.

Και αυτό στηριζόμενο στο «κατάπτυστο και μη συναντόμενο ούτε στο Σύνταγμα της Ζουαζιλάνδης» (Ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μου. Ανήκει τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη) άρθρο 86 του Συντάγματός μας που το κατασκεύασαν δύο μεγάλοι, σπουδαίοι, υψηλόφρονες συνταγματολόγοι (οι κ. Ε.Βενιζέλος και Π. Παυλόπουλος ) «προς προστασία του πολιτικού κόσμου». Κάποιος θα πει: Μα το ψήφισε η Βουλή; Ναι, ξέρουμε καλά πως ψηφίζουν οι βουλευτές, γκρουπιδόν και ασυζητητί..


Προστασία του πολιτικού κόσμου, όπερ μεθερμηνευόμενο, λαϊκιστή, σημαίνει: Μπείτε σκυλιά κι’ αλέστε κι’ αλεστικά μην δίνετε....
Πριν προχωρήσω όμως θα διερωτηθώ: Υπήρχε περίπτωση να γίνουν τα όργια που έγιναν στα εξοπλιστικά, το μεγάλο φαγοπότι, αν δεν υφίστατο στους δράστες η σιγουριά της ατιμωρησίας μ’ αυτό το άρθρο; Όχι, βέβαια. Θα υπήρχε ο φόβος των συνεπειών. 

Ο έγκριτος σχολιαστής – καθηγητής κ. Χρ. Γιανναράς γράφει στην Καθημερινή (25.05.14): «Οι πολιτικοί μας είναι διεθνώς διασυρμένοι και με νομικό εφεύρημα την έγκυρη «παραγραφή» - πιο πρόστυχο τέχνασμα δεν μπορούσε να διανοηθεί πολιτικό σύστημα – κατακλέβουν τη χώρα και προχώρησαν στη διαπλοκή με κλέφτες εργολήπτες, προμηθευτές του Δημοσίου, εκδότες, Καναλάρχες» 

Πιο μεστή, πλήρης και ρεαλιστική περιγραφή του «έργου» δεν μπορούσε να γίνει.

Έκλεισαν λοιπόν, βάναυσα τη Βουλή, προ της ώρας της, για να επέλθει παραγραφή σκανδάλων που η έρευνά τους εκκρεμεί. 
Με το κλείσιμο, οι πάντες γνώριζαν ποιο ήταν το θέμα που προηγείτο: Τα 2 Υ/Β που αγοράσθηκαν το 2010 επί κ. Γ. Παπανδρέου πρωθυπουργεύοντος και του Ε. Βενιζέλου υπουργεύοντος στο ΥΕΘΑ. 

Το οικοδομικό ανάλογο

Οι ΣημιτοΑκηδες υπέγραψαν σύμβαση αγοράς 4 υποβρυχίων 214 το 1998 καταβάλλοντας και ογκώδη προκαταβολή. Την ιστορία τη γνωρίζουμε. Το 2012 ενώ είχε παραδοθεί ένα μόνον Υ/Β, που έλεγαν τότε ότι «κουτσαίνει», και εκκρεμούσε η παράδοση των 3, το ασυναγώνιστο δίδυμο Γιωργάκη-Ευάγγελου παράγγειλε ακόμη δύο. Με 300 εκ. προκαταβολή! Την ώρα που η χώρα βυθιζόταν.

Ερωτώ απλά και σεμνά. Αν είχατε αγοράσει 4 διαμερίσματα από έναν εργολάβο, φθάνατε, με καθυστερήσεις, στο σημείο να έχετε παραλάβει ένα, ημιτελές, θα τα είχατε σχεδόν αποπληρώσει (το γιατί δεν εξηγήθηκε ακόμη). Ε, λοιπόν θα πηγαίνατε να παραγγείλετε ακόμη δύο στον ίδιο ασυνεπή εργολάβο; Πείτε μου, εξηγείστε μου θα τρελαθώ... Με ποια, «φιλοσοφική σκέψη» έγινε αυτή η αγορά; 

Ο νόμος
Η αγορά ΒΕΝΙ ήταν πανταχόθεν ελεύθερη δηλ. διάτρητη. Έπρεπε να κατοχυρωθεί. Ο ευφυής ΒΕΝΙ προχώρησε και θωράκισε τη σύμβαση με Νόμο! ΠΟΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΕΤΙΑ  δεν είχε καλυφθεί σύμβαση με Νόμο.

Τον ψήφισε, βέβαια, η Πασοκική Βουλή της εποχής. Υπερήφανος ο κ. Ε. Βενιζέλος δηλώνει «Η σύμβαση είναι έργο της Βουλής». Μια μικρή πασίτσα και η ευθύνη φεύγει από τους ώμους του και πάει στα «ευγενείς παιδιά» τους βουλευτές, όπως έλεγε ο αξέχαστος Τσιφόρος. 

Η ΝΔ ούρλιαζε: Αίσχος, αίσχος, σκάνδαλο. Και καταψήφισε. Ο σημερινός Υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος πρωτοστάτησε. «Η σύμβαση αγοράς των 2 είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτής της αγοράς 4 από τον Άκη» 

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί έλεγε ένα παλαιό, ρομαντικό, άσμα. 

Τι διαφέρει το 2010 από το 2012; Τότε είχαμε το αδελφάτο πλέον Συγκυβέρνηση Ν-Δ Πασόκ δηλαδή τους Αντωνομπένηδες.

Έρχεται στη Βουλή πλαδαρή καταγγελία του Σύριζα για την προμήθεια των 2 Υ/Β με πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής. Υπήρχε και θάψιμο (επί 15 μήνες) της λίστας Λαγκάρντ από το κ. Ε. Βενιζέλο, ως ΥΠ.ΟΙΚ στην αλήστου μνήμης Κυβέρνησης Παπαδήμου. Μεγάλη η ζημιά του Δημοσίου. Ο κ. Ε. Β, ξεχασιάρης, την είχε αφήσει σε κάποιο συρτάρι ενώ Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και εισέπρατταν τεράστια ποσά. 
Η πρόταση απορρίφθηκε πρωτοστατούσης της Ν.Δ!!! Ο κ. Ντινόπουλος ήταν ασθενής κατά την ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε την υπόθεση χαλαρά. Γνώριζε, προ της υποβολής της, την τύχη της.Έπρεπε, αν ήθελε την κάθαρση, να στείλει τον φάκελο στον Α.Π.

Η εξέλιξη, εν ολίγοις
-2010 Προμήθεια 2 Υ/Β, με νόμο, από Κυβέρνηση Γ.Δ. Ν ΗΔ καταψηφίζει.
-2012 Καταγγελία σύμβασης από ΣΥΡΙΖΑ. Πρόταση συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής. Απορρίπτεται από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ της πρώτης πρωτοστατούσης!
Οϊ, Οϊ,μαναμ – οΪ, οϊ μάναμ... (Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν τον κ. Ε. Β να θέτει θέμα παρουσίας του στην κυβέρνηση αν η ΝΔ ψήφιζε για παραπομπή).
2013 (Δεκ) Η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου καταθέτει τα πρακτικά της Βουλής και, πιθανότατα, προσθέτει στοιχεία στην ΑΠ και ζητάει έλεγχο. Ο φάκελος διαβιβάζεται στην εισαγγελέα διαφθοράς κ. Ε. Ράϊκου και καταλήγει σε 2 κορυφαίους σε ήθος, ικανότητα και εμπειρία, κύρος εισαγγελείς: κ. Πόπη Παπανδρέου και Αντ. Ελευθεριάνο, που είχαν ήδη δώσει δείγματα γραφής και βρίσκονται στο στόχαστρο της εγχώριας και ξένης μαφίας των εξοπλισμών. 

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί τον έστειλαν στη Βουλή, όπου, αφού έκανε μικροκρουαζιέρες από Γραφείο είς Γραφείο κατατέθηκε την 04-06-2014, οπότε τον πρόλαβε ο Φρούραρχος που είχε τοιχοκολλήσει την διάλυση!
Ποιο το «έγκλημα» των δικαστικών; Σημείωσαν ότι προέκυψαν στοιχεία περί ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗΣ ποινικής ευθύνης Υπουργών και συγκεκριμένα των κ. Ε. Βενιζέλου και Γ. Παπακωνσταντίνου. 


Η Ηρωδιάς μαίνεται

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης προκάλεσε κύματα οργής του ΠΑΣΟΚ. Αντέδρασε επιθετικά χαρακτηρίζοντας «δήθεν» τον φάκελο της δικογραφίας: Βοηθάει και η Κυβέρνηση με ανακοίνωση: «Δεν είχαν δικαίωμα οι δικαστικοί, να σημειώσουν στη δικογραφία ότι προέκυψαν στοιχεία ενδεχομένως ποινικής ευθύνης Υπουργών...». Μα αφού προέκυψαν; Έπρεπε να τ’ αποκρύψουν μήπως θίξουν τα ιερά και όσια των Αγίων του Κοινοβουλίου;

Ο κ. Ε. Βενιζέλος, ενώ θα έπρεπε να είναι γαλήνιος και ατάραχος έγινε θηρίο θεωρών εαυτόν ευρισκόμενο, δικαιωματικά, στο απυρόβλητο πάσης κριτικής. 
Είναι αθώος, καθαρός; Ωραία... Θα έπρεπε να πει «Καλώς τα παιδιά.. Ορίστε... Ψάξτε, ελέγξτε όσο θέλετε, δεν θα βρείτε τίποτα». Αντ’ αυτού χρησιμοποιεί και ομπρέλα που αυτός κατασκεύασε, το άρθρο 86, για να προστατευθεί από το ψιλοβρόχι του ΣΥΡΙΖΑ. Ολίγη, γενναιότητα, κ. Πρόεδρε δεν βλάπτει... 

Ο μαφιόζος είδε τον πολιτικό και φοβήθηκε

Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε ακόμη περισσότερο. Είπε ότι θα εξετάσθει το ενδεχόμενο να ζητηθεί πειθαρχική έρευνα των δύο δικαστικών από την Εισαγγελέα του ΑΠ κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Είναι ευκαιρία να γίνει κι αυτό. Η ομάδα των Αδιάφθορων της κ. Ελένης Ράϊκου ενοχλεί αφάνταστα. Πρέπει να βρεθεί τρόπος να τρομοκρατηθεί και να φιμωθεί. Ιδιαίτερα τα δύο «πουλέν» της κ. Πόπη Παπανδρέου και Αντων. Ελευθεριάνο. Δικαστικοί υψηλού επιπέδου, επαναλαμβάνω. 
Πρέπει να τιμωρηθούν, οπωσδήποτε. Δεν μπορεί να ενοχλούν τους λωποδύτες του Δημοσίου είτε πολιτικοί, είτε στρατιωτικοί, είτε βαρώνοι των Εξοπλισμών που χλευάζουν. 

Ο επίλογος
Θα μου επιτρέψετε να κλείσω, αφού πρώτα σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι και ψυχραιμία γιατί έρχονται χειρότερα, με ένα στίχο του αείμνηστου συμπατριώτη μου Νίκου Γκάτσου:
«Έλα της θάλασσας θεριό
και του Πελάγου μπόρα
το φοβερό σκουπιδαριό
να διώξεις απ’ τη Χώρα».
Ο Κων. Φράγκος είναι Υπ/γος ε.α. Αναλυτής Αμυντ. Θεμάτων
Συγγραφέας – DEA Σορβόννης στα Αμυντικά

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου