Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ...

Παρασκευή και 13-Μύθοι και προκαταλήψεις για την «καταραμένη» μέρα

Οποιαδήποτε Παρασκευή συμπίπτει με τις 13 ενός μήνα θεωρείται κακότυχη στις Αγγλοσαξονικές, Γαλλικές, Γερμανικές και Πορτογαλικές περιοχές του κόσμου.Παρόμοιες δεισιδαιμονίες υπάρχουν και σε άλλες παραδόσεις: στην Ελλάδα και την Ισπανία για παράδειγμα, το ρόλο αυτό έχει η "Τρίτη και 13".
Ο φόβος της Παρασκευής και 13 ονομάζεται στα αγγλικά paraskavedekatriaphobia (μία λέξη που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Παρασκευή, δεκατρείς και φοβία) και είναι ειδική μορφή της τρισκαιδεκαφοβίας.
Στην Πληροφορική υπάρχει επίσης και ένας ιός με το όνομα "Παρασκευή και 13" (Friday 13th), ο οποίος έχει το χαρακτηριστικό να ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει ημέρα Παρασκευή και ημερομηνία 13.
Ιστορία της Παρασκευής και 13

Εκλογικά και γεωπολιτικά παίγνια στη Θράκη.

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός 

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών έστεψαν με επιτυχία τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Άγκυρας να συσπειρώσει εκλογικά και να ελέγξει πολιτικά τη μουσουλμανική μειονότητα.

Η συντριπτική πλειονότητα των μουσουλμανικών ψήφων κατευθύνθηκε στο τουρκόφρονο Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ). Το πανελλαδικό ποσοστό του είναι 0,75% (42.627 ψήφους), αλλά κατέκτησε την πρώτη θέση στους νομούς Ροδόπης (42%) και Ξάνθης (26%). 

ΟΙ ΑΘΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΡΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΒΑΡΔΑΡΙΟΥ ...

ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ.

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, πιστός υπηρέτης της προσπάθειας για να δοθεί στην Αλβανία το χρίσμα της προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταβάλει άοκνες προσπάθειες για την ευόδωση των προσπαθειών του με πλήρη ανιδιοτέλεια. Εξ όσων γνωρίζω δεν έχει ζητήσει το παραμικρό αντάλλαγμα των θυσιών και των κόπων του που είναι εξ όσων φαίνεται μεγαλύτεροι και αυτού του Αλβανού ομολόγου του. Η αλβανική κυβέρνηση όμως ενστερνιζόμενη πλήρως τους στίχους «σε πότισα ροδόσταμο, με πότισες φαρμάκι» επιφυλάσσει κάτι διαφορετικό για τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. 


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 1989 ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ HF ! Πριν από 25 χρόνια η Εκκλησία προειδοποιούσε για τη σημερινή Ευρώπη Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ακόμη ο Σεραφείμ, είχε δει τον κίνδυνο από μία Ευρώπη χωρίς πνευματικό υπόβαθρο, μία Ευρώπη των οικονομικών και βρώμικων πολιτικών συμφερόντων, μία Ευρώπη της Ιεράς Εξέτασης και εχθρική ....

  
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 1989 ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ !

Πριν από 25 χρόνια η Εκκλησία προειδοποιούσε για τη σημερινή Ευρώπη

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας όταν Αρχιεπίσκοπος ήταν ακόμη ο Σεραφείμ, είχε δει τον κίνδυνο από μία Ευρώπη χωρίς πνευματικό υπόβαθρο, μία Ευρώπη των οικονομικών και βρώμικων πολιτικών συμφερόντων, μία Ευρώπη της Ιεράς Εξέτασης και εχθρική απέναντι στις Ορθόδοξες κοινωνίες. Δηλαδή μία Ευρώπη όπως είναι σήμερα.
Ανέθεσε το 1989 στον π. Γεώργιο Μεταλληνό να γράψει ένα μικρό βιβλίο για τους πνευματικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς για το 1992, από το οποίο υποτίθεται ότι θα ξεκινούσε η «Ενωμένη Ευρώπη». Αυτό δηλαδή που σήμερα αποδείχθηκε ότι είναι η νεοναζιστική Γερμανοποιημένη Ευρώπη.
Η Εκκλησία στην αρχή του βιβλίου «1992 Απειλή ή Ελπίδα;» στηλιτεύει το γεγονός ότι ο οικονομικός παράγοντας κυριαρχεί στις συζητήσεις και όχι η πνευματική όψη του ζητήματος, τα σχετιζόμενα δηλαδή με την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του Λαού μας και την μακραίωνη πολιτιστική του περιουσία. Ανέλαβε λοιπόν ο π. Γεώργιος Μεταλληνός να γράψει το μικρό βιβλίο 56 σελίδων για την «προώθηση του προβληματισμού του Έθνους γύρω από το σημαντικότατο αυτό θέμα.
Τότε προφανώς τα εκσυγχρονιστήρια ειρωνεύτηκαν, έριξαν λάσπη, κλπ και δεν υπήρξε ο προβληματισμός. Τώρα όμως 25 χρόνια μετά, ας διαβάσουμε το βιβλιαράκι που εκδόθηκε από την Αποστολική Διακονία και ας προβληματιστούμε για το ποιά Ευρώπη θέλουμε.
Ας δει και η διοίκηση της Εκκλησίας τον εαυτό της, πώς είναι σήμερα; Καμμία σχέση πνευματική. Γιατί άραγε;
 hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου