Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΤ-

Δήλωση Μανώλη Κεφαλογιάννη με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τους στρατιώτες της Θράκης που πολέμησαν και θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης


Εισερχόμενα
x

Κεφαλογιάννης Μανώλης



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ Κ.Ο. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για τους στρατιώτες της Θράκης που πολέμησαν και θυσιάστηκαν στη Μάχη της Κρήτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι Κρητικοί αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στην απελευθέρωση της Μακεδονίας μας, οι πρωτοετείς της Σχολής Ευελπίδων που αγωνίστηκαν στη Μάχη της Κρήτης.
Είναι οι γνωστές και οι λιγότερο γνωστές ιστορίες μίας αδάμαστης ελληνικής ψυχής που αγωνίζεται «υπέρ βωμών και εστιών» όταν την καλεί το πατριωτικό καθήκον για την απελευθέρωση και την υπεράσπιση της Πατρίδας μας.
Τις επόμενες ημέρες θα τιμήσουμε στην πόλη μας, με δύο εκδηλώσεις μνήμης, μία σχετικά άγνωστη ιστορία θυσίας και ηρωισμού. Την Ιστορία των 300 νέων παιδιών από τη Θράκη και τον Έβρο που πολέμησαν κατά των Γερμανών κατακτητών στο Ηράκλειο.
300 παλικάρια που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη στρατιωτική του θητεία ως νεοσύλλεκτοι μέσα στις φλόγες του Πολέμου, παραμονές της γερμανικής εισβολής τον Απρίλιο του 1941.
300 νέα παιδιά από τον Έβρο και τη Θράκη που έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την Ελευθερία στη Μάχη της Κρήτης. Κάποιοι θυσιάστηκαν,  όσοι δεν σκοτώθηκαν συνελήφθησαν από τους κατακτητές και κρατήθηκαν αιχμάλωτοι στο Νησί μας παραμένοντας για μεγάλο διάστημα μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους και τα σπίτια τους.
Αυτών των ηρωικών νέων από τον Έβρο θα τιμήσουμε τη θυσία και θα κρατήσουμε άσβεστη τη μνήμη τους μαζί με τους συγγενείς και τους οικείους  τους τις επόμενες ημέρες στο Ηράκλειο.
Ανάμεσά τους και ο εκλεκτός συνάδελφος και φίλος βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης που θα βρεθεί κοντά μας στο Ηράκλειο για να τιμήσει τη μνήμη του παππού του Θεοφάνη Δημοσχάκη που έδωσε τη ζωή του στη Μάχη της Κρήτης και τα οστά του βρέθηκαν σε στρατιωτικό μεταλλικό κουτί θαμμένα κάτω από το Μνημείο.»
...
[Περικομμένο μήνυμα]  Προβολή ολόκληρου του μηνύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου