Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΒΡΑΖΕΙ Η ΥΦΗΛΙΟΣ.... ΑΡΧΙΣΕ ΠΛΕΟΝ ΝΕΑ ΡΟΤΑ ΜΕ ΠΟΛΑ ΣΥΝΕΦΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΥΣΗ...ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ...ΓΕΝΙΚΩΣ

Putin-Obama-Syria
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΛΙΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ...
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της όγδοης συνόδου κορυφής των BRICS στην Γκόα.
Ο Ρώσος πρόεδρος ήταν λάβρος εναντίον των Αμερικανών για τη συνεχή υπονόμευση των σχέσεων των δύο χωρών, η οποία, όπως σχολίασε, δεν ξεκίνησε από τη Συρία, αλλά από τη Γιουγκοσλαβία.

«Νομίζετε ότι οι σχέσεις μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες άλλαξαν λόγω της Συρίας; Όχι, όχι λόγω της Συρίας, αλλά και λόγω των προσπαθειών της μιας πλευράς να επιβάλει τις αποφάσεις της σε ολόκληρο τον κόσμο».
Η Μόσχα είναι μονίμως σε επαφή με την κυβέρνηση Ομπάμα, αν και όλες οι επαφές συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, πρόσθεσε όσον αφορά τη Συρία.
poutin1
Περί αμερικανικών εκλογών
Η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα με την απεικόνιση της Ρωσία ως εχθρού, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ, οι Ρωσο-αμερικανικές σχέσεις έχουν θυσιαστεί.
Η Ρωσία δεν θέλει αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ, αλλά εναπόκειται στους εταίρους μας να αποφασίσουν, πρόσθεσε.
«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά καλωσορίζουμε όποιον θέλει να συνεργαστεί μαζί μας», είπε.
Η Ρωσία, σημείωσε, δεν πρόκειται να επηρεάσει την προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επειδή δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά τις εκλογές. «Ελπίζω ότι μετά την περίοδο των εκλογών στις ΗΠΑ, να υπάρξει μια ευκαιρία για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον».
Μιλώντας για την προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, ο Πούτιν σημείωσε ότι είναι «επιβλαβές και αντιπαραγωγικό» να «θυσιάζονται οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις στο πλαίσιο των εσωτερικών πολιτικών γεγονότων στην Αμερική». Αυτό όλο έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, σημείωσε ο Πούτιν.
«Αναλύστε όλες τις προηγούμενες προεκλογικές εκστρατείες [στις ΗΠΑ] – είναι όλα επαναλήψεις ξανά και ξανά, όπως έχω πει. Και μετά έχουμε ανθρώπους να μας ψιθυρίζουν, ω, περιμένετε, περιμένετε, αυτό θα τελειώσει σύντομα, τα πράγματα θα επιστρέψουν στο κανονικό» είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Δεν είναι καν αστείο πια. Αλλά αν κάποιος θέλει μια αντιπαράθεση – αυτό δεν είναι επιλογή μας και αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν κάποια προβλήματα. Εμείς δεν το θέλουμε αυτό. Θα θέλαμε, αντίθετα, να αναζητήσουμε κοινό έδαφος και να εργαστούμε από κοινού για την επίλυση των παγκόσμιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο η Ρωσία όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο», κατέληξε ο Πούτιν.
Για τις δηλώσεις Μπάιντεν περί κυβερνοεπιθέσεων
Σχολιάζοντας τη δήλωση του Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχετικά με την πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της Ρωσίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που η Ουάσιγκτον παραδέχεται συμμετοχή σε τέτοιες ενέργειες.
Ο Πούτιν σημείωσε ότι οι αμερικανικές απειλές για επιθέσεις χάκερ δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες των διεθνών σχέσεων.
«Η μόνη καινοτομία είναι ότι για πρώτη φορά, στο υψηλότερο επίπεδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους σε αυτές τις δραστηριότητες και σε κάποιο βαθμό [μας] απείλησαν – το οποία, φυσικά, δεν πληροί τις προδιαγραφές της διεθνούς επικοινωνίας», είπε ο Ρώσος ηγέτης.
«Προφανώς, είναι νευρικοί», πρόσθεσε.
«Κάποιος μπορεί να περιμένει τα πάντα από τους Αμερικανούς φίλους μας. Εξάλλου, τι είπε (ο Biden) που δεν γνωρίζουμε ήδη; Μήπως δεν γνωρίζουμε ότι οι αρχές των ΗΠΑ κατασκοπεύουν και υποκλέπτουν τους πάντες;»
Οι δραστηριότητες αυτές είναι «πολύ γνωστές σε όλους, δεν είναι μυστικό», πρόσθεσε ο Πούτιν.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου