Σε απίθανη ιστορία έμπλεξε η αδελφή του Γιώργου Παπανδρέου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ • Ενα αρχοντικό για τη μεζονέτα της Σοφίας!
ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ
Η περιπέτεια στην οποία έμπλεξε η αδελφή του Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2010, όταν ο μεγαλοξενοδόχος Αντώνης Μάνεσης αποφάσισε να ενοικιάσει μια από τις κατοικίες που είχε πάρει με αντιπαροχή η Σοφία Παπανδρέου στο Καστρί. Το μηνιαίο μίσθωμα για το υπερπολυτελές οίκημα των 300 τ.μ., που μεταξύ άλλων διαθέτει και κήπο 470 τ.μ., συμφωνήθηκε στις 4.000 ευρώ. Ωστόσο, οι οικονομικές δυσκολίες του επιχειρηματία φέρεται ότι τον οδήγησαν σε αδυναμία καταβολής του ενοικίου, με αποτέλεσμα ήδη από το 2012 να εκδοθεί η πρώτη διαταγή πληρωμής σε βάρος του, αφού δεν είχε καταβάλει ποσό που άγγιζε τις 20.000 ευρώ.
Το επόμενο βήμα
Τα χρήματα δεν δόθηκαν και οι δικαστικές αποφάσεις διαδέχθηκαν η μία την άλλη, με αποτέλεσμα την υπ' αριθμόν 3466/14 απόφαση του Εφετείου που αναγνώριζε στην ιδιοκτήτρια οφειλές ύψους 45.000 ευρώ.
Το επόμενο βήμα για τη Σοφία Παπανδρέου ήταν η κατάσχεση ακινήτου προκειμένου να ικανοποιηθεί η απαίτησή της, με το οροφοδιαμέρισμα του αρχοντικού στην Κέρκυρα, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μάνεση, να βγαίνει τελικά σε πλειστηριασμό στις 3 Μαΐου 2017.
Πρόκειται για τον δεύτερο όροφο (εμβαδού 130 τ.μ.) του αρχοντικού, που βρίσκεται μέσα την παλιά πόλη της Κέρκυρας σε οικόπεδο έκτασης 707 τ.μ. Το σπίτι είναι δίπλα στο Νέο Φρούριο του νησιού, σε εξαιρετικό σημείο, ενώ ο εκτιμητής έδωσε ως τιμή εκκίνησης τις 86.000 ευρώ για την εκποίησή του.
Περίπου πριν από μία δεκαετία, η Σοφία Παπανδρέου αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά την έκταση στο Καστρί. Οταν πέρασε τον «σκόπελο» του αποχαρακτηρισμού της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου, που από το 1999 θεωρείτο ιστορικό μνημείο, δημιούργησε ένα συγκρότημα μεζονετών που αποτελείται από δύο κτίρια, καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., με πισίνα.
Περίπου πριν από μία δεκαετία, η Σοφία Παπανδρέου αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά την έκταση στο Καστρί. Οταν πέρασε τον «σκόπελο» του αποχαρακτηρισμού της ιστορικής βίλας «Γαλήνη» του Γεωργίου Παπανδρέου, που από το 1999 θεωρείτο ιστορικό μνημείο, δημιούργησε ένα συγκρότημα μεζονετών που αποτελείται από δύο κτίρια, καθένα από τα οποία διαθέτει τέσσερις κατοικίες, από 140 έως 300 τ.μ., με πισίνα.
Τζακούζι
Μάλιστα, κάποιες από αυτές διαθέτουν ακόμα και τζακούζι στις βεράντες τους. Η ίδια πήρε αντιπαροχή από την κατασκευαστική εταιρία τέσσερις μεζονέτες, εκ των οποίων αποφάσισε να ενοικιάσει τις τρεις.
Στους ενοικιαστές της «γειτονιάς των Παπανδρέου» συγκαταλέγεται και η οικογένεια των Γκλίξμπουργκ.
Στο ιστορικό οικόπεδο στο Καστρί ζουν ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ, που μετακόμισαν εκεί τον Φεβρουάριο του 2014. Στην ίδια έκταση των 5,5 στρεμμάτων έχει χτίσει σπίτι 368 τ.μ. και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που είχε αγοράσει στο παρελθόν 640 τ.μ. από την αδελφή του. Η μέθοδος της ανέγερσης μεζονετών και της αντιπαροχής, που επιλέχθηκε και από τη Δήμητρα Λιάνη, φαίνεται ότι σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα.
Το καλοκαίρι του 2014 οι οφειλές στην Εφορία για την αδελφή του Γιώργου Παπανδρέου είχαν αγγίξει τις 500.000 ευρώ. Μάλιστα, η ίδια είχε αναφέρει σε δήλωσή της ότι «υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά ένα μέρος αυτών έχει ρυθμιστεί και οι δόσεις καταβάλλονται κανονικά».
Το εντυπωσιακό «Σαν Στέφανο» που (μέσω Εθνικής Τράπεζας) πέρασε σε χέρια Ρώσων επενδυτών
Επέλεξε να ζήσει στο σπίτι τριών πρωθυπουργών, με ενοίκιο μεγαλύτερο από εκείνο που άντεχε το βαλάντιό του, όπως τουλάχιστον έδειξε η ιστορία.
Ο επιχειρηματίας Αντώνης Μάνεσης προέρχεται από μια ιστορική οικογένεια του νησιού της Κέρκυρας, με πλήθος δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων ένα ελαιοτριβείο και ξενοδοχειακές μονάδες.
Η οικογένεια διαθέτει ένα εντυπωσιακό αρχοντικό στον Αγιο Στέφανο, πάνω στον ομώνυμο λόφο, που πήρε το όνομά του από την εκκλησία η οποία είναι χτισμένη εκεί από τους προγόνους της. Μάλιστα, στη βεράντα του αρχοντικού Μάνεση λέγεται πως έπινε το τσάι της η αυτοκράτειρα Ελισάβετ. Στην οικογένεια επίσης ανήκε το ελαιοτριβείο που λειτουργούσε κοντά στη θάλασσα, αλλά με τον τουρισμό η βιοτεχνία της ελιάς άρχισε να παρακμάζει.
Περίπου στη δεκαετία του '80 η οικογένεια Μάνεση στράφηκε προς την τουριστική βιομηχανία χτίζοντας το εντυπωσιακό ξενοδοχείο «Σαν Στέφανο» (φωτό).
Τα δάνεια
Ωστόσο, κάποια χρόνια μετά τα δάνεια που είχε λάβει η οικογένεια αποδείχτηκαν δυσβάσταχτα, με αποτέλεσμα η Εθνική Τράπεζα να γίνει κύριος του ξενοδοχείου και του μεγαλύτερου μέρους του αγροκτήματος.
Για ένα διάστημα το ξενοδοχείο έμεινε κλειστό, αλλά λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια Ρώσων επενδυτών.
Σήμερα στην οικογένεια Μάνεση έχουν παραμείνει το αρχοντικό, η εκκλησία και ένα τμήμα του οικοπέδου.
Το υπόλοιπο κτήμα αναπτύσσεται στον τουριστικό τομέα από τη νέα ιδιοκτησία του, με νέους δρόμους για νέες και περισσότερες τουριστικές μονάδες, και την ανακαίνιση του ξενοδοχείου.
Αυτό που παραμένει σταθερό στον χρόνο είναι η ετήσια λειτουργία της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου στις 27 Δεκεμβρίου κάθε έτους, όπου υπάρχουν ποτά και εδέσματα για τους ιερείς, τη χορωδία και το εκκλησίασμα, με τον παλιό, παραδοσιακό τρόπο.
ΠΗΓΗ:http://www.espressonews.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου