Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ: Μην απορείτε που σας βάζουμε εδώ τα βοτανολογικά του καλόγερου π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ Δεν μας τη βίδωσε τυχαία. Τα "πονήματα " του καλόγερου παραδιαβάζονται, και λέμε μακάρι οι ανθρωποι να συνηθίσουν να πίνουν τα σταγάκια που συστήνει...

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο>http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html Στείλτε μας δικές σας απορίες ή και εμπειρίες
  • Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου 

  • ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ... 

  • Χαρά Θεού και ..τόνωσης της υγείας είναι το καλοκαίρι.΄Ολος ο παράδεισος στο πιάτο μας. Από που να αρχίσω κι που να τελειώσω... Ευλογημένα τα αγαθά του φυτικού βασιλείου.  ΄Ηδη έχω αναφερθεί σε μερικά "φρούτα". Θα σταθούμε σήμερα στο πεπόνι... ο πόνημα που μου έστειλε ο καλός μου φίλος δρ. Αλεξ Γιατζίδης, ιδρυτής του ινστιτούτου MEDLAB
  • Μια φέτα δροσερού πεπονιού, ένα παξιμάδι και λίγο τυράκι, είναι ένα θαυμάσιο γεύμα. Το συνηθίζω, όπως και το καρπούζι, και τα σταφύλια.. Ενάμισυ κιλό σταφύλια πήρα και ακόμη 20 μέρες τώρα τα έχω στο ψυγείο. Με δυό-τρεις ρόγες μαλακώνεις το αίσθημα της πείνας ... ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΌ;  

  • Η διατροφική αξία του πεπονιού. Δεν παχαίνει, έχει αντιπηκτικές ιδιότητες, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία. Πώς το πεπόνι βοηθά στο αδυνάτισμα
    της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή Βιολόγος, medlabnews.gr
    Χρυσαφένια, νόστιμα και αρωματικά τα πεπόνια συναγωνίζονται τα καρπούζια για τον τίτλο βασιλιά των φρούτων το καλοκαίρι. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες πεπονιών, που ξεχωρίζουν από το χρώμα του φλoιού, από το σχήμα ή από το βάρος. Τα cantaloupe [ ή "muskmelon" ], όπως και οι άλλες ποικιλίες πεπονιού, είναι μέλη της μεγάλης οικογένειας των κολοκυνθοειδών (cucurbitacea). Ανήκουν στo γένος Κουκούμις (Cucumis) και το επιστημονικόόνομα είναι : Cucumis melo (Πέπων ο κοινός).
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου