Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΤΡΙΑ ΔΥΝΑΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΡΥΘΡΑ ΤΩΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΕ ΑΚΤΙΣΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΡΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΜΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΣ... ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ.
ΜΟΛΟΧΑ- ΤΑΡΑΞΑΚΟ ( είδος ραδικιού)- ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ
 ΜΟΛΟΧΑ

Μολόχα (αγριμολόχα, μαλάχη, μουλούχα, αμπελόχα, αμολοχάκι, μάλβα). Malva silvestris
Ένα βότανο με ιδιότητες αιμολυτικές, αντιβηχικές, αντιφλεγμονώδη, αποχρεμπτικη, στυπτική και επουλωτική δράση.
Χρήση: ένα κουταλάκι από το βότανο σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, αφημένο για 10 λεπτά καλά σκεπασμένο, για να μας προσφέρει όλες τις δραστικές του ουσίες με τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.
Για εξωτερική χρήση, οι αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές αλλά και στυπτικές ιδιότητες, την κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή σε περιπτώσειςουλίτιδας, ερεθισμού του δέρματος , αλλά και για ανακούφιση από τις ενοχλητικές αιμορροΐδες. Σε μορφή κομπρέσσας από χλιαρό έγχυμα, έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στην ξηρότητα των δακρυϊκών πόρων. Στη διεθνή βιβλιογραφία έχει αναφερθεί ότι 2-3 φλιτζάνια μολόχα την ημέρα, μαζί με κομπρέσες από στραγγισμένα ζεστά φύλλα και άνθη στο στήθος το βράδυ, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα στο εμφύσημα ή σε περιπτώσεις δύσπνοιας. Τέλος, τα λουτρά μολόχας βοηθούν να ανακουφιστούν τα πρησμένα πόδια ειδικά μετά από κάταγμα, μαλακώνει τους κάλους των ποδιών. Πιστεύεται ότι θεραπεύει την επιληψία και ότι ο χυμός της θεραπεύει από τα τσιμπήματα της μέλισσας, της σφήκας η της τσουκνίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου