Σάββατο 9 Μαρτίου 2013


TO ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΤΑΞΙΔΙ TOY  

ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα σε Αδελαΐδα 

και Βρισβάνη

 
Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ, υφυπουργός Εξωτερικών

Καλά τα χα-χα-χου... το θέμα είναι αυτά τα ταξιδάκια τι θετικά αποδίδουν για την Ελλάδα!Δείτε τις κοτσάνες που αναφέρει το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών! ΡΕ ΕΡΓΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ...Φλομώσαμε από δεξιώσεις και χαιρετούρες!

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στην Αδελαΐδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Τσιάρας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Νοτίου Αυστραλίας, Jay Weatherill, ο οποίος εξέφρασε τον ενδιαφέρον του για την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα.


Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους στενούς και ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί η Ελλάδα με την Αυστραλία και προσέθεσε ότι υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω συνεργασίας, αξιοποιώντας το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι της ελληνικής ομογένειας είναι πλήρως ενσωματωμένο στη χώρα.

Επιπροσθέτως, ο κ. Τσιάρας, συναντήθηκε με τον ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Steven Marshall, τον οποίο ενημέρωσε για το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής που εφαρμόζει η Ελλάδα, εστιάζοντας στη στρατηγική των αποκρατικοποιήσεων, η οποία, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας, δημιουργεί ευκαιρίες ανάκαμψης και νέες θέσεις εργασίας.

Κατά την επίσκεψή του στη Βρισβάνη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με το δήμαρχο της πόλης, Graham Quirk, ο οποίος εξήρε την εκεί σημαντική παρουσία των Ελλήνων ομογενών. Ο κ. Τσιάρας τόνισε τη δυναμική των απόδημων Ελλήνων, οι οποίοι έχουν παρουσία στο κοινωνικό, επιστημονικό, οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι των χωρών όπου διαμένουν.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Υπουργό Πολυπολιτισμού και Ιθαγένειας, Glen Elms, καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της ομογένειας, οι οποίοι ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην Ελλάδα και ταυτόχρονα εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για επενδύσεις στη χώρα.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι οι προοπτικές διεύρυνσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας στοχεύουν στην αξιοποίηση της ομογένειας και των ατόμων ελληνικής καταγωγής τρίτης γενιάς, που δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, των κτηματομεσιτικών υπηρεσιών, του τουρισμού, της καινοτομίας και της έρευνας, και υπογράμμισε την ενθάρρυνση της ελληνικής πολιτείας προς κάθε επιχειρηματική εξωστρεφή πρωτοβουλία, η οποία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου