Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Η ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ...ΡΕΠΟΥΣΗ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΗΛΥΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΝΟ (ΡΕΠΟΥΣΗ) ΘΑ ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΟΥΒΕΛΗ; 
ΓΚΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ, Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ;

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΡΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ... ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΣ Ή ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ;«Με στόχο την ευκολότερη ένταξη και προσαρμογή των παιδιών της μειονότητας στο Δημοτικό Σχολείο, εξετάζεται η προοπτική στελέχωσης των υφιστάμενων δημόσιων νηπιαγωγείων με εκπαιδευτικούς που να κατέχουν τη μητρική γλώσσα των παιδιών της μειονότητας ή... και της ίδρυσης μειονοτικών νηπιαγωγείων με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα;», ήταν η ερώτησή της Μαρίας Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) προς τον αρμόδιο υπουργό.

Η βουλευτής της Α’ Πειραιά, τονίζει ότι «η Πολιτεία δεν πρέπει να ασκεί τιμωρητική πολιτική απέναντι στα παιδιά της μειονότητας παρά την ενδεχόμενη, σε κάποιες περιπτώσεις, ευθύνη των γονιών τους» , ρωτά να μάθει και «αν προγραμματίζεται η έκδοση συγκεκριμένης εγκυκλίου ή η προώθηση άλλης νομοθετικής ρύθμισης που να δίνει άμεση λύση στο πρόβλημα».

Με λίγα λόγια, ζητά από την Πολιτεία να υποκύψει στον εκβιασμό του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που ζητούν δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία.ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2012/10/blog-post_7635.html#ixzz29FPDMjhS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου