Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ


Ανακοίνωση ΥΠΕΞ σχετικά με 

επαφές Υπουργού Εξωτερικών Δ. 

Αβραμόπουλου στο Τορόντο Καναδά


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στον Καναδά, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκεσήμερα με εκπροσώπους σημαντικών καναδικών εταιριών και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων ελληνικής καταγωγής.

Στο δείπνο που συνδιοργάνωσε το Γενικό Προξενείο Τορόντο, σε συνεργασία με τραπεζικούς και επενδυτικούς φορείς του Καναδά, ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας σε σημαντικούς κλάδους, όπως οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ναυτιλία και το υψηλά ειδικευμένο έμψυχο δυναμικό καθώς και τις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική οικονομία και τις διαρθρωτικές αλλαγές που υλοποιούνται σε όλους τους τομείς, οι οποίες οδηγούν στην διαμόρφωση ενός φιλόξενου, ασφαλούς και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και που διέλυσαν τις όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ και την Ευρώπη, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεπή εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος, καθώς και για τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας, που δημιουργεί αυξανόμενο ενδιαφέρον διεθνών εταιριών να επενδύσουν και να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω δείπνου, ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον κ. Robert Gilmore, Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας El Dorado Gold, στον οποίο υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να διασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχεδιαζόμενες επενδύσεις της εταιρείας με επιτυχία, συμβάλλοντας έτσι τόσο στη δημιουργία 2.500 θέσεων εργασίας όσο και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ομογένειας. Απευθυνόμενος στους ομογενείς μας, ο Υπουργός Εξωτερικών τους ενημέρωσε για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού να προχωρήσει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και να ξαναδώσει στην πατρίδα μας τη θέση που της αξίζει στον κόσμο. Αναφερόμενος στο σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, ο κ. Αβραμόπουλος συζήτησε με τους εκπροσώπους των ελληνικών οργανώσεων του Τορόντο για τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερικής μας πολιτικής και τα βήματα που γίνονται για τη μεταρρύθμιση του ΣΑΕ.

Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτήριο, ο οποίος τον ενημέρωσε για το πολυδιάστατο έργο που επιτελεί η Μητρόπολη Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου